Applicaties en websites

Globaal gezien verlenen we twee diensten: het ontwikkelen van applicaties (web applicaties, apps en zelfs af en toe een desktop applicatie) en het maken van websites. De afgelopen 5 jaar hebben we gemerkt dat er meer aandacht voor het ontwikkelen van applicaties is ontstaan, de verdeling van onze projecten kunt u hieronder zien. Wij zeggen altijd: een applicatie heeft gebruikers, een website heeft bezoekers. Die benader je niet op dezelfde manier. Op het gebied van Liferay (http://www NULL.liferay NULL.com/) en Yii (http://www NULL.yiiframework NULL.com/) horen we bij de eersten die in Nederland met deze technologie werkten om portals en web applicaties te maken. We hebben veel over Typo3 (http://www NULL.typo3 NULL.org/) geleerd van projecten in opdracht van Netklaar (http://www NULL.netklaar NULL.nl/), al vele jaren Typo3 expert in Nederland.

work-verdeling-types (http://www NULL.cupo NULL.nl/wp-content/uploads/2011/01/work-verdeling-types NULL.png)

Multi-device aanpak

Uw klanten hebben tegenwoordig meerdere devices zoals een PC, laptop, smartphone en tablet. Een multi-device aanpak betekent dat we uitwerken hoe uw product of dienst via web, smartphone, tablet en tegenwoordig ook smartwatch kan worden aangeboden. Denk daarbij niet alleen aan het aanpassen van een web applicatie voor smartphones maar ook aan samenwerking tussen uw web applicatie, tablet en smartphone. Uw klanten beginnen misschien op een laptop met uw applicatie te werken, waarna ze bijvoorbeeld in een winkel eenvoudig de belangrijkste punten nog eens willen zien op een smartphone en uiteindelijk in de trein een tablet pakken om verder te gaan. Het is voor uw klanten dan niet prettig als ze op ieder device weer zelf moeten uitzoeken waar ze waren gebleven.

Zowel voor app development als web development werken we specificaties uit in zogenaamde user stories en storyboards, gekoppeld aan de context waarbinnen uw product of dienst kan worden gebruikt. Dit is geen lang traject maar heel nuttig om de verschillende kanten te begrijpen en het project in te kunnen schatten. Vervolgens worden, in iteraties van maximaal 3 weken, werkende onderdelen opgeleverd. We leggen graag uit hoe dit in de praktijk werkt.

Apps

Apps voor smartphones zijn er in drie vormen: web apps die in een mobiele browser worden bekeken, native apps die je in een app store vindt en de hybride versie waarbij een webapp zo wordt verpakt dat deze ook in een app store kan worden geplaatst. Als u een app nodig heeft dan bekijken we welke vorm voor uw wensen geschikt is. Als het om een Android of iPhone/iPad app gaat kunnen we die ook voor u bouwen. We maken al apps sinds 2009.

Integratie met externe systemen

Bij de meeste projecten hoort een integratie traject waarbij gegevens uit een extern systeem worden gebruikt of juist gegevens worden geleverd aan externe afnemers. De afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld webservices ontwikkeld om data aan afnemers te leveren, componenten geschreven om te communiceren met authenticatie systemen, webapplicaties gemaakt om data uit onderwijssystemen te tonen en code geschreven om gegevens uit een database aan apps te leveren.

Projectbegeleiding, consultancy en training

We zijn graag onderdeel van een project, als ontwerpers, als implementatiepartner of als projectbegeleider. Ook advies en training zijn vaak onderdeel van onze projecten. We voelen ons het beste thuis in agile projecten waar bijvoorbeeld SCRUM wordt gebruikt als projectaanpak, maar we hebben ook voldoende kennis van projectmanagement om goed mee te kunnen denken over de juiste aanpak. In ieder geval hebben we IPMA, Prince2 en ScrumMaster certificaten.